Logo

Ξεσηκώνονται οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης - Συνέλευση στην Μελίκη

fotovoltaiko stegis

Συνέλευση στην Μελίκη (πρώην Δημαρχείο), στις 16 Ιουλίου, θα πραγματοποιήσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος αναφέρει:

"Ο Νόμος 4254/2014 έχει προκαλέσει το μένος σε 42.000 νοικοκυριά λόγω της παραβίασης των συμβάσεων τους με τη ΔΕΗ. Μόλις πριν από 1-3 έτη με παρότρυνση του ίδιου του κράτους, πολίτες πήραν ακόμα και δάνειο για να τοποθετήσουν στις στέγες τους μικρά οικιακά φωτοβολταϊκά (Φ/Β). Σήμερα η ΔΕΗ έχει ήδη ξεκινήσει να στέλνει λογαριασμούς με νέες μειωμένες τιμές για την παραγωγή των οικιακών τους Φ/Β (έως και 40%!!!), ενώ παράλληλα ανεβάζει τα τιμολόγια της καταναλισκόμενης ενέργειας των νοικοκυριών. Οι υπάλληλοι στις πληροφορίες ΔΕΗ αναφέρουν χαρακτηριστικά: «έχουν από 1 Απριλίου αλλάξει οι συμφωνημένες τιμές με την ψήφιση του νόμου 4254/2014».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ www.oikopv.gr) καταγγέλλει τις παράνομες πράξεις του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ – διότι υπήρξαν σκανδαλώδης στρεβλώσεις και υποστήριξη μεγάλων συμφερόντων ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής, καθιστώντας ελλειμματικό τον Ειδικό Λογαριασμό για τις ΑΠΕ. Συνεπώς καταδικάζει κάθε τροποποίηση των συμβάσεων, ας καταλάβει η κυβέρνηση πως δεν μπορεί να εμπαίζει τους πολίτες.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε αποκλειστικά από ιδιοκτήτες οικιακών Φ/Β, όπου το κύριο επάγγελμα τους δεν έχει καμία σχέση με τα Φ/Β. Ο ΠΑΣΥΦΩΣ έχει εγγεγραμμένα περίπου 5000 μέλη – ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών σε όλη την Ελλάδα, αριθμός ο οποίος συνεχώς αυξάνει. Τα μέλη συμμετέχουν άπαντες και στις νομικές ενέργειες κατά του Ν. 4254 και μέχρι τέλη του Ιουνίου θα κατατεθούν τα εξώδικα σε ΔΕΗ ΑΕ, Ρ.Α.Ε., ΥΠΕΚΑ και θα ακολουθήσουν μηνύσεις στους υπαίτιους και αγωγές. Καλούνται και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες να ενταχθούν στο σύλλογό τους ώστε να επιτευχθεί η μαζικότητα και να εκφραστεί με τον πλέον επίσημο και δυναμικό τρόπο η διαμαρτυρία.

Στο Νομό Ημαθίας ο ΠΑΣΥΦΩΣ εκπροσωπείται από τον κ. Σωτήρη Κούκο και οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ 6978898086  &  2331081510. Ακόμα συνέλευση του ΠΑΣΥΦΩΣ στο Νομό Ημαθίας θα πραγματοποιηθεί στις 16/7 στο Δημαρχείο Μελίκης".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb