Logo

Ημέρα αποταμίευσης στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Στα παιδιά δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούν με το μύθο του Αισώπου "Ο τζίτζικας και ο Μέρμηγκας", καθώς επίσης και με το παραμύθι "Ο Κουμπαράκος και η Τσεπούλα", τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για τις συζητήσεις που ακολούθησαν. Η έννοια του κουμπαρά, και κατ' επέκταση της τράπεζας, αναλύθηκαν διεξοδικά -στον κουμπαρά μας φυλάμε λίγα χρήματα, στην τράπεζα πολλά, προκειμένου να είναι ασφαλή-, ενώ δεν έλειψαν και οι διαθεματικές δραστηριότητες, άμεσα συνδεδεμένες με τα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Οι μαθητές ασχολήθηκαν επίσης με τη δραχμή, νόμισμα με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένοι, μαθαίνοντας για την αξία της και την κατάργησή της. Στη συνέχεια, αφού ανέλυσαν και το νόημα των γνωστών παροιμιών "Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι", "Γέμιζε κι ας είναι ρώγες", και "Κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι", ολοκλήρωσαν τις δραστηριότητες της ημέρας με τη δημιουργία κουμπαράδων και σχετικών χειροτεχνιών.

Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό, αλλά και στο γενικό καλό, κι αυτό είναι κάτι που οι μαθητές των Ι.Ε.Β. συνειδητοποίησαν πλήρως την περασμένη Παρασκευή.

Ζέρβα Ελευθερία-Χαρά

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb