Logo

Διαμαρτυρία για την κακοποίηση των ζώων πραγματοποιήθηκε στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Η Κίνηση Πολιτών Βέροιας για τα ζώα, «Ακρόπολη» διοργάνωσε αυτήν την εκδήλωση με αφορμή την συνεχιζόμενη κακοποίηση και δολοφονία με φόλα δεκάδων ζώων, αδέσποτων και δεσποζόμενων.

Μέλη της Κίνησης αναφέρθηκαν σε προσωπικές μαρτυρίες δηλητηρίασης των αγαπημένων τους σκύλων από φόλες, στις υποχρεώσεις που έχει ο κηδεμόνας ζώων, ποια είναι η νομοθεσία για την κακοποίηση, βασανισμό ζώων και η ποινική διαδικασία για αυτόν που την πράττει, ενώ κλείνοντας διαβάστηκε το σχετικό ψήφισμα το οποίο υπογράφηκε από τους παρευρισκόμενους πολίτες.

Τα μέλη της Κίνησης που μίλησαν ήταν οι:

Εύη Πολιτούδη, η οποία διάβασε ένα κείμενο από τα συναισθήματα ενός παιδιού όταν αντίκρυσε ένα ζώο να χαροπαλεύει από φόλα και στη δεύτερη ομιλία της αναφέρθηκε στα οφέλει της χρήσης εκπαιδευμένων σκύλων στην εκπαίδευση και τη θεραπεία παιδιών.

Τάσος Λεονταρίδης, ο οποίος εξέφρασε τα συναισθήματά του από την δολοφονία του σκύλου του, Βούλφ, από φόλα.

Δέσποινα Παπαγιαννούλη, η οποία αναφέρθηκε στα οφέλη της Εκπαίδευσης και της προσφοράς αγάπης προς τα ζώα και τη φύση.

Ανδρέας Χατζησαλάτας, ο οποίος ως κτηνίατρος μίλησε για τις φόλες και τα είδη τους, τους τρόπους προστασίας των ζώων, τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών, καθώς και για τις ασθένεις των ζώων.

Ιωάννα Δουκίδου, η οποία ως δικηγόρος, κηδεμόνας ζώου και μητέρα, μίλησε για το νομικό πλαίσιο για τα ζώα.

Βασίλης Μιχάλης, ο οποίος ανέγνωσε το ψήφισμα το οποίο θα κατατεθεί στον Δήμο Βέροιας, με τις υπογραφές των συμμετεχόντων.

Κώστας Νικολόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους στήριξαν τη δράση.

View this gallery on Flickr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb