Logo

Δύο Ναουσαίοι στην εκδήλωση για το ορειβατικό Ski στον Βαρνούντα

Η ατμόσφαιρα της εκδήλωσης πολύ όμορφη μιάς και η συνάντηση αυτή των ανθρώπων των βουνών πάντα γίνεται με χαρά και κοινό ενδιαφέρον για όλους. Δεν έλειψαν και διάσημοι όπως ο ΕλληνοΑμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός του ντοκιμαντέρ, σταθμό για τα Ελληνικά Βουνά “Frozen Ambrozia” , Constantinos Papanicolaou.

Από την πόλη μας πήραν μέρος οι : Γιώργος Καισαρίδης και Διαμαντής Σέρασλης , που την Κυριακή έκαναν με τα σκι τους την μεγάλη διαδρομή των 13 χιλιομέτρων με τα 1300 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς . Η διαδρομή ξεκίνησε 2 χιλιόμετρα μετά το Πισοδέρι στην στροφή που ξεκινάει ο δρόμος για το ξωκκλήσι της Αγίας Τριάδας και μέσα από το δάσος ανέβηκε στην κορυφή Μπέλα Βόδα (πάνω από τον Άγιο Γερμανό ) στα 2179 μέτρα υψόμετρο και μετά από κατάβαση με σκι στις παρθένες πλαγιές ξαναανέβηκε στην κορυφή Κίρκο στα 2155 μέτρα υψόμετρο. Η κατάβαση για την επιστροφή περιπετειώδης γιατί μετα της κορυφές που ατένιζες της Πρέσπες και τα βουνά της Αλβανίας και των Σκοπίων, κατέβαινες μέσα σε δάση οξιάς , δίπλα σε ρέματα και ρυάκια και πάντοτε γλιστρώντας με τα σκι σου μέσα στην καρδιά της φύσης . Υπέροχες εικόνες στον ακριτικό Βαρνούντα που σφύζει από άγρια ζωή όπως Αρκούδες , Λύκους , Ζαρκάδια , Λαγούς κ.α. ένα βουνό που μοιραζόμαστε με την F.Y.R.O.M. με την ψηλότερη κορυφή το Pelister στα 2601 μ. υψόμετρο να βρίσκεται στην δικιά τους πλευρά ενώ στην δική μας μεριά η ψηλότερη κορφή είναι το Δεσποτικό ή Κίτσεβο στα 2334 μ. υψόμετρο . Οβίδες σημάδια του παρελθόντος καρφωμένες ακόμα και δίπλα στα ορόσημα και πολυβολεία διάσπαρτα εδώ και εκεί μαρτυρούν τους αγώνες που έγιναν στην περιοχή και στα βουνά της . Βουνά περήφανα που στέκουν αγέροχα κόντρα στον αέρα και τον χιονιά που τα σαρώνει κάθε τόσο.

Μια εμπειρία λοιπόν ευχάριστη και εποικοδομητική ,με παρέα αγνωστους και γνωστούς , πάντα σε όμορφο κλίμα με το στοιχείο της περιπέτειας στο φουλ , πολύ Σκι , ιδρώτα στις αναβάσεις, φοβερές εικόνες και τοπία, αλλά και γνώσεις γεωγραφίας και ιστορίας σε ένα ακόμα υπεροχο μέρος της Ορεινή χώρας μας .

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb