Στην πίστα "Παράδεισος" το δυστύχημα στα 3-5 Πηγάδια - Πώς έγινε η μοιραία σύγκρουση

Στην πίστα "Παράδεισος" (δεξιά στον χάρτη, το νούμερο 2) έγινε την Τετάρτη το μοιραίο δυστύχημα, στο οποίο έχασε την ζωή του ο άτυχος αθλητής του Φιλίππου Άκης Ψωμιάδης. Οι νεαροί από την Βέροια, ανέβηκαν ψηλά στο Σαλέ για καφέ (το νούμερο 17 στον χάρτη) και μετά τις 8μμ κατέβηκαν την πίστα για να φύγουν (το Χιονοδρομικό είχε κλείσει στις 4μμ).

pigadia xartis

Όπως μάθαμε, ο βραδινός καφές και η νυχτερινή κατάβαση (επιλογή που απαγορεύεται από τα Χιονοδρομικά Κέντρα) είναι κάτι που κάνουν αρκετές παρέες, όπως και η παρέα του άτυχου Βεροιώτη.

Στο κατέβασμα λοιπόν, η Βεροιώτικη παρέα επέλεξε την πίστα "Παράδεισος" (η πίστα δεξιά στον χάρτη με το 2). Με φως από τους φακούς κεφαλής και με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας ξεκίνησαν την πορεία τους. Λίγο πριν το τέλος της πίστας, όπως βλέπετε και στον χάρτη, η διαδρομή χωρίζει στα δυο και στην μέση μέσα υπάρχει μια φυσική νησίδα με δένδρα (στον χάρτη, κάτω από τον αριθμό 2). Για άγνωστο λόγο ο Άκης Ψωμιάδης ανέπτυξε ταχύτητα και αντί να στρίψει δεξιά ή αριστερά, έπεσε πάνω σε δένδρο, στη νησίδα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει πολύ άσχημα στο κεφάλι και στον θώρακα.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Νάουσας αλλά δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί στην ζωή.