Logo

Ο συγγραφέας Μανόλης Ξεξάκης παρουσιάζει το βιβλίο «Το θέατρο της οικουμένης» στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών

Με τον ΜΑΝΟΛΗ ΞΕΞΑΚΗ, θα συνομιλήσει ο γνωστός αρχιτέκτονας, εικαστικός και συγγραφέας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΩΝΗΣ και αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η συγγραφέας και σκηνοθέτης ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΥΛΩΝΑ.

Ένας αφηγητής των εσωτερικών στιγμών, ένας μαέστρος της Συμφωνίας των εκπλήξεων είναι ο Ξεξάκης. Με μια γραφή λεωφόρο, πάνω στην οποία μπορεί να περπατήσει το ενδιαφέρον και τα ερωτήματα του αναγνώστη.

Ο Ξεξάκης, μέλος της Πνευματικής Παρέας της Θεσσαλονίκης διηγείται περιπλανώμενες στιγμές, σ’ ένα τοπίο βαθειάς ευαισθησίας και διορατικότητας.

Όταν έγραφα το βιβλίο, - λέει σε συνέντευξή του- ήθελα να περιέχει ιστορίες απλών ανθρώπων, μεγάλα γεγονότα της κοινωνίας στην οποία ζω, και μεγάλα ερωτήματα για τη φύση και τον άνθρωπο. Να είναι και λίγο περιβόλι σοφίας με φυτά τις μεγάλες στιγμές της σκέψης, των τεχνών, των επιστημών και της Ιστορίας.

Έτσι μπήκαν στη σύγχρονη ιστορία μου, -με τη μορφή διηγήσεων, τηλεφωνημάτων, ονείρων- ο πόλεμος του 1940, οι Αιγές, τα Ίμια, η Χάρτα του Ρήγα Φεραίου και τα οράματά του για τον Ελληνισμό, η ιδέα των παραδόξων στα μαθηματικά, η τέταρτη διάσταση, τα νοητικά πειράματα του Αϊνστάιν και πολλά άλλα. Κι ανάμεσα σ’ αυτά συζητήσεις για σπουδαία έργα ζωγραφικής, μουσικής κι άλλων τεχνών και πρόσωπα που διακρίθηκαν στις επιστήμες.

Στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ, στις 13 Απριλίου στις 19 η ώρα, ο Ξεξάκης «ξεντύνει» τη σκέψη του, τις ιδέες και τις συλλήψεις του, πλουτίζοντας το Σάββατο με την γοητεία της λογοτεχνίας.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb