Logo

Η Κινητή Βιβλιοθήκη της Βέροιας στην Αθήνα, την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018, του Δήμου Αθηναίων

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης και με «Το σύνθημα ΄Η πόλη διαβάζει – Βιβλία παντού!’» η κινητή Βιβλιοθήκη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας ταξίδεψε στην Αθήνα και θα παραμείνει εκεί για ένα χρόνο. Ήδη από τον Ιούνιο, η κινητή βιβλιοθήκη ταξιδεύει σε διάφορα σημεία της πόλης κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.

«Η «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» θα μας βοηθήσει να θυμηθούμε γιατί αγαπάμε το βιβλίο, να το συστήσουμε σε όσους ακόμη δεν έχουν γνωρίσει τη χαρά του διαβάσματος, να ανακαλύψουμε αναπάντεχες εμπειρίες ανάγνωσης» επισημαίνει ο κ. Τροχόπουλος συντονιστής της διοργάνωσης Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 και μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Η διαδικασία δανεισμού είναι απλή: Χάρη σε ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα, της εταιρείας ELIDOC που στηρίζει τη λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, οι κάτοικοι της Αθήνας, μπορούν με την ταυτότητά τους να γίνονται μέλη της βιβλιοθήκης και να δανείζονται δωρεάν μέχρι δύο βιβλία κάθε φορά. Υπάρχουν περίπου 3000 τίτλοι ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων – στα αγγλικά και γαλλικά – για ενήλικες αλλά και για παιδιά. Οι χρήστες μπορούν να δανειστούν ελληνική και ξένη λογοτεχνία, βιβλία ειδικού ενδιαφέροντος (ελεύθερου χρόνου όπως μαγειρικής, ιστορικού περιεχομένου κ.ά), ενώ μπορεί κανείς εύκολα να αναζητήσει τα βιβλία που διατίθενται προς δανεισμό στην ιστοσελίδα http://mobilelibrary.opanda.gr/ .

Τα βιβλία μπορούν να επιστραφούν σε όποιο μέρος βρίσκεται κάθε φορά η Κινητή Βιβλιοθήκη ή και στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Σταθμό Λαρίσης.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb