Logo

Ορθόδοξη Αλάσκα: παρουσίαση βιβλίου στην Δημόσια Βιβλιοθήκη για την ορθόδοξη ταυτότητα της απομακρυσμένης αυτής χώρας

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κος Γιάννης Κοτζάμπασης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων των Απανταχού Κρυποτοχριστιανών και ο Ιερέας- Θεολόγος Πατήρ Φώτιος Καφετζής.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Το βιβλίο αποτελεί καρπό της πενταετούς έρευνας του Θεολόγου Γεωργίου Α. Κράπη. Αποτελεί την μοναδική προσπάθεια προσέγγισης και καταγραφής της Ορθοδοξίας στην Αλάσκα. Το κομμάτι αυτό της Αμερικανικής ηπείρου για το οποίο οι περισσότεροι γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα. Η Ορθοδοξία για έναν σχεδόν αιώνα ήταν η κινητήριος δύναμη και οδηγός για τους κατοίκους της.

Μέσα σε μια αναλυτική και εκτεταμένη ιστορική αναδρομή και πορεία θα παρουσιαστούν όλες οι πτυχές της Ορθόδοξης αυτής προσπάθειας. Η ιστορία, η παιδαγωγική, η ιεραποστολή, η ποιμαντική τα ανθρώπινα δικαιώματα θα παρελάσουν αναλυτικά και μεστά μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

Το βιβλίο αποτελεί μια μαρτυρία ιεραποστολής και κατήχησης αλλά και κοινωνικής προσφοράς με τους όρους του σήμερα. Η Ορθόδοξη μαρτυρία είναι οδηγός για το σήμερα και η ποιμαντική μαζί με το Πλήθος των Αγών που παρατίθεται αναλυτικά έχει έντονες αντιστοιχίες με τους πρώτους Αποστόλους και την σημερινή ιεραποστολή ανά τον κόσμο. Το βιβλίο είναι επίκαιρο και παρόλο που η Αλάσκα είναι μακριά μας γεωγραφικά το αποστολικό πνεύμα που καταδεικνύεται θυμίζει έντονα το αποστολικό πνεύμα και την αυταπάρνηση των κληρικών μας σήμερα.

Ο συγγραφέας Γεώργιος Α. Κράπης είναι υ. Δρ Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μεταφραστικό γραφείο με γλώσσες ειδίκευσης τα Αγγλικά και τα Σουηδικά. Είναι μεταφραστής συνεργάτης αρκετών εκδοτικών οίκων της Ελλάδος και της Αλλοδαπής και παράλληλα είναι και ο ίδιος συγγραφέας έχοντας συγγράψει σειρά έργων θεολογικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Το παρόν είναι αυτόνομο έργο του ενώ τα υπόλοιπα πραγματεύονται ζητήματα σε σχέση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κο. Βαρθολομαίο καθώς και προτάσεις διδασκαλίας των θρησκευτικών όπου και είναι ο τομές της Διδακτορικής του ειδίκευσης. Επίσης έχει συμμετάσχει σε σειρά σεμιναρίων και συνεδρίων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και σαν ομιλητής.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb