Logo

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο Παΐσιο στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Επτά προσωπικότητες μιλούν για τη σχέση τους με τον Άγιο. Με έργα του αγιογράφου Κωνσταντίνου Ξενόπουλου.  

Θα μιλήσουν οι:

Αντώνης Μακατούνης, συγγραφέας και δημοσιογράφος

Κώστας Παππάς, συγγραφέας και δημοσιογράφος

Χρήστος Αποστολίδης, δικηγόρος

Είσοδος ελεύθερη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Πολυτέκνων Ημαθίας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι Άγιοι και οι Αγίες της Εκκλησίας μας δεν είναι «μεταφυσικά όντα».Υπήρξαν άνθρωποι, άντρες και γυναίκες που με την αγιότητα του βίου τους ενέπνευσαν όσο ζούσαν τα πνευματικά τους παιδιά και τους άλλους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά τους. Μια τέτοια μορφή είναι και ο όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.Στο παρόν βιβλίο άνθρωποι που τον γνώρισαν στην καθημερινότητά του μιλούν για συγκεκριμένα στιγμιότυπα της ζωής του, στα οποία η Θεία Χάρη ήταν πάντοτε παρούσα, σε ένα αστείο, ένα «πείραγμα», μία συζήτηση, ακόμη και στη δύσκολη ώρα του πόνου.

Μέσα από μία δημοσιογραφική έρευνα, που κράτησε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, έγινε προσπάθεια να αποδοθούν πτυχές της προσωπικότητας του Αγίου και να καταγραφούν άγνωστα περιστατικά για τον γέροντα που άφησε ανεξίτηλα χαραγμένο το εγκόσμιο «πέρασμά» του στη μνήμη και στις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Συμμετέχουν οι: • Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος• Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ • π. Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος • π. Νεκτάριος Κιούλος • Γεώργιος Μπλάτζας • Γεώργιος Αρβανίτης• Κωνσταντίνος Ξενόπουλος

«Δεν μπορούν να μας συμφιλιώσουν με τον Θεό τόσο οι σωματικοί αγώνες και οι κόποι,όσο η συμπάθεια της ψυχής και η φιλανθρωπία και η προς τον πλησίον αγάπη». 

«Εάν θέλεις να “πιάσεις” τον Θεό, για να σε ακούσει, όταν προσευχηθείς, γύρισε το κουμπί στην ταπείνωση, γιατί σ’ αυτήν τη συχνότητα εργάζεται ο Θεός».                     

«Στην εποχή μας, δυστυχώς η λογική κλόνισε την πίστη και γέμισε τις ψυχές με αμφιβολίες. Έτσι, επόμενο είναι να στερούμαστε τα θαύματα,γιατί το θαύμα ζείται και δεν εξηγείται».

«Όσο ζει ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να δίνει πνευματικές εξετάσεις.Μετεξεταστέος δεν υπάρχει. Ας αγωνιστούμε να πιάσουμε έστω την πνευματική βάση για να περάσουμε στον παράδεισο».

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb