Logo

Ο αστροφυσικός Δ. Σιμόπουλος παρουσίασε στην Βέροια το νέο του βιβλίο (φωτογραφίες, βίντεο)

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος στην περίπου μια ώρα ομιλία του, αφηγήθηκε στο κοινό τη μαγική και συναρπαστική ιστορία της ζωής των αστεριών από τη γέννησή τους ως την καταστροφή τους. "Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη" τόνισε εξηγώντας ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 99% από υλικά του σύμπαντος όπως υδρογόνο (62%), οξυγόνο (24%), άνθρακας (12%) και άζωτο (1,1%). Επίσης τόνισε ότι οι πληροφορίες που έρχονται από το σύμπαν είναι πολύ χρήσιμες στην γεωργία, τις τηλεπικοινωνίες, την μετεορολογία, την αρχαιολογία, την ιατρικά κ.α. "50-60 από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμαι στην καθημερινότητα μας προέρχονται από την διαστημική έρευνα" σχολίασε κι έφερε ως παράδειγμα τα κινητά τηλέφωνα (δείτε στο βίντεο την παρουσίασή του).

Τον κ. Σιμόπουλο προλόγισε ο δάσκαλος φυσικής και επιστημονικός υπεύθυνος του www.egno.gr Κωνσταντίνος Ζώκος (δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είπε)

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Π. Σιμόπουλος εκτός από την ομιλία του για το αέναο ταξίδι της ύλης που απαρτίζει το Σύμπαν, απάντησε το τέλος σε ερωτήσεις του κοινού.

{jlex}flickr:72157695478344534{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb