Logo

Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή της Κούλας Αδαλόγλου (φωτογραφίες, βίντεο)

Ο Φιλόλογος, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας, Δημήτρης Ταχματζίδης συντόνισε τη εκδήλωση και στην έναρξη της αναφέρθηκε στο βιογραφικό της συγγραφέως.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο Παντελής Τσαλουχίδης, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας, κριτικός λογοτεχνίας, Διευθυντής 3ου Γυμνασίου Βέροιας, μίλησε για το βιβλίο. Ο κος Τσαλουχίδης αναφέρθηκε στο συγγραφικό έργο της κας Αδαλόγλου και τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν. Έκανε μία θεματική προσέγγιση των θεμάτων που περνούν από την ποιητική συλλογή της. «Το βιβλίο χαρακτηρίζεται από θεατρικότητα, δραματικότητα και λυρισμό. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, για τον αγώνα του έρωτα να υπερβεί το χάσμα... του ματαιωμένου έρωτα. Ο αναγνώστης επικεντρώνεται στις φωνές των 3 προσώπων του βιβλίου… Ο λυρισμός είναι το κομβικό σημείο της ποιητικής ταυτότητας της Κούλας Αδαλόγλου… Το βιβλίο είναι συνέχεια της προηγούμενης ποιητικής συλλογής… Ο αναγνώστης περιμένει τον μύθο, το δράμα… ο λόγος περίτεχνος…», είπε μεταξύ άλλων.

Στο δεύτερο μέρος απαγγέλθηκαν ποιήματα και ακούστηκαν μελωδίες.

Αποσπάσματα απάγγειλαν:

Η Κατερίνα Γρηγοριάδου, φιλόλογος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΔΗΠΕΘΕ Βεροίας.

Ο Τζιμογιάννης Δημήτρης, από την «Πειραματική Σκηνή» του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.

Η Ευγενία Καβαλλάρη, πρόεδρος του ΔΣ Φιλολόγων Ημαθίας.

Ενώ τη εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά με τις μελωδίες του βιολιού του ο Στέφανος Δεληγιάννης.

Στο τέλος τον λόγο πήρε η συγγραφέας, η οποία ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και τα μέλη του πάνελ, που ζωντάνεψαν τα κείμενο, κι έκαναν τις λέξεις να πετούν, να μας αγγίξουν. Η «Εποχή Αφής» είναι η εποχή του πλησιάσματος των συναισθημάτων, του αγγίγματος, η ανάγκη να έρθουν οι άνθρωποι κοντά, όχι μόνο μέσα από την αγάπη και τον έρωτα.

Κλείνοντας υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της.

{jlex}flickr:72157684210319196{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb