Logo

Τιμήθηκαν για τα 40 χρόνια του χάντμπολ Φίλιππος και ΓΕΒ

Αυτή ήταν η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων (μετά και το τουρνουά βετεράνων) που θα διοργανώσει η ΟΧΕ μέσα στο 2017 για να τιμήσει τις μεγάλες στιγμές των 40 ετών του ελληνικού χάντμπολ.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν μεταξύ των άλλων, ο Φίλιππος Βέροιας του 1977 ως νικητής του πρώτου Πανελλήνιου Τουρνουά και για την συμμετοχή στο πρώτο διεθνές παιχνίδι και η ΓΕΒ ως η πρώτη κυπελλούχος ομάδα γυναικών.

Από τον Φίλιππο του 1977 παραβρέθηκαν οι Ιωάννης Γκιλιόπουλος, Νίκος Μάντζος, ενώ από τους Βετεράνους της Βέροιας παρόντες ήταν οι Ανέστης Δομπρής και Κύρος Σαράφης

«Ως... αρχαίοι Δωριείς κατεβήκαμε τότε το 1977 στην Αθήνα και τους πήραμε το πρωτάθλημα» δήλωσε ο Γιάννης Γκιλιόπουλος ενώ ο Νίκος Μάντζος πρόσθεσε: «Νιώθω πολύ χαρούμενος. Βλέπω ανθρώπους που είναι όλη μου η ζωή. Τότε ήμουν 17 χρονών. Ήμασταν μια παρέα. Μετά από 40 χρόνια στην πόλη της Βέροιας είναι κάτι πολύ μεγάλο. Έχει ριζώσει, ασχολούνται πολλά παιδιά. Εμείς είμαστε μία μεγάλη οικογένεια στο χάντμπολ. Εύχομαι να είμαστε εδώ και στα 50 χρόνια».

Την ομάδα της ΓΕΒ εκπροσώπησε ο προπονητής Νίκος Μάντζος, ο οποίος τόνισε: «Να δώσω τα συγχαρητήρια μου στα κορίτσια της ομάδας γιατί τα επόμενα χρόνια κατέκτησαν ότι υπήρχε». Επίσης διαβάστηκε και επιστολή του ιστορικού προέδρου της ΓΕΒ Φιλάρετος Καζαντζίδης

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb