Logo

Πώς να καθαρίσετε έναν σκληρό δίσκο

Όταν διαμορφώνετε έναν σκληρό δίσκο ή διαγράφετε ένα διαμέρισμα, συνήθως απλά διαγράφετε το σύστημα αρχείων, καθιστώντας τα δεδομένα αόρατα ή δεν είναι πλέον ευδιάκριτα δεικτοποιημένα. Ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων ή ειδικό υλικό μπορεί εύκολα να ανακτήσει τις πληροφορίες.

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι προσωπικές σας πληροφορίες έχουν φύγει για πάντα, θα πρέπει να καθαρίσετε το σκληρό δίσκο χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό.

Πώς να καθαρίσετε ολοκληρωτικά έναν σκληρό δίσκο

Χρόνος που απαιτείται: Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά έως αρκετές ώρες ανάλογα με το μέγεθος της μονάδας δίσκου και το λογισμικό / μέθοδο που επιλέγετε.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όσων θέλετε να διατηρήσετε. Όταν ολοκληρωθεί η καθάριση του σκληρού δίσκου, δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος να αποκτήσετε τίποτα.

Αν χρησιμοποιούσατε ήδη μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, μπορείτε να υποθέσετε με ασφάλεια ότι όλα τα σημαντικά αρχεία σας έχουν ήδη δημιουργηθεί με αντίγραφα ασφαλείας στο διαδίκτυο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει back up όλα όσα θέλετε να κρατήσετε. Ορισμένες φορές υπάρχουν πολλές μονάδες δίσκου σε έναν σκληρό δίσκο. Μπορείτε να προβάλετε τις μονάδες δίσκου (τόμους) που κάθονται σε σκληρό δίσκο από το εργαλείο διαχείρισης δίσκων στα Windows.

Κατεβάστε ένα δωρεάν πρόγραμμα καταστροφής δεδομένων.

Είμαστε μεγάλοι οπαδοί του DBAN, η πρώτη μας επιλογή σε αυτή τη λίστα. Είναι πιθανώς το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο εργαλείο σκουπίσματος σκληρού δίσκου.

Το σκούπισμα ενός σκληρού δίσκου είναι ανεξάρτητο από το λειτουργικό σύστημα, εφ 'όσον χρησιμοποιείτε ένα από τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ίδια γενική διαδικασία για να σκουπίσετε έναν σκληρό δίσκο εάν έχετε Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Linux ή οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα υπολογιστή.

Υπάρχουν πραγματικά πολλοί τρόποι για να διαγράψετε εντελώς έναν σκληρό δίσκο, αλλά χρησιμοποιώντας το λογισμικό καταστροφής δεδομένων είναι το πιο εύκολο και εξακολουθεί να επιτρέπει τη χρήση του σκληρού δίσκου. Σε περίπτωση που χάσετε καταλάθος τα αρχεία σας από SSD και κάποιο πρόγραμμα δεν δώσει τη λύση, τότε θα πρέπει να αναζήτήσετε εταιρεία για ανάκτηση δεδομένων από SSD δίσκο.

Στη συνέχεια, ολοκληρώστε τα απαραίτητα βήματα για την εγκατάσταση του λογισμικού ή, στην περίπτωση ενός προγράμματος εκκίνησης όπως το DBAN, αποκτήστε την εικόνα ISO σε δίσκο CD ή DVD ή σε συσκευή USB, όπως μια μονάδα flash:

Εάν χρησιμοποιείτε ένα CD ή DVD, αυτό συνήθως περιλαμβάνει την εγγραφή της εικόνας ISO σε ένα δίσκο και στη συνέχεια εκκίνηση από το δίσκο για να εκτελέσετε το πρόγραμμα.

Αν χρησιμοποιείτε μονάδα flash ή άλλη μονάδα USB, αυτό συνήθως περιλαμβάνει την εγγραφή του ISO στη συσκευή USB και στη συνέχεια εκκίνηση από αυτήν τη μονάδα USB για να ξεκινήσετε.

Σκουπίστε τη μονάδα σκληρού δίσκου σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος.

Τα περισσότερα προγράμματα καταστροφής δεδομένων χρησιμοποιούν αρκετές διαφορετικές μεθόδους για να σκουπίσετε έναν σκληρό δίσκο.

Αφού σκουπίσετε σωστά έναν σκληρό δίσκο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οποιαδήποτε πληροφορία υπήρχε, πλέον εξαφανίστηκε οριστικά.

Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows στη μονάδα δίσκου, να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα, να πουλήσετε ή να παραδώσετε το σκληρό δίσκο ή τον υπολογιστή, να το ανακυκλώσετε ή να επαναφέρετε τα αρχεία που έχετε δημιουργήσει ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να κάνετε.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb