Logo

20 Φθηνές Ιδέες Διακόσμησης

1. Κρεμάστε πινακίδες ζωγραφικής: Και όταν λέμε πίνακες ζωγραφικής δεν εννοούμε εκείνους τους ακριβούς μεγάλων ζωγράφων. Μπορείτε να βρείτε εικόνες που σας αρέσουν και να τις εκτυπώσετε σε μεγάλο μέγεθος και έπειτα να τις βάλετε σε ένα κάδρο. Το μυστικό είναι να φτιάξετε πολλούς τέτοιους πίνακες σε διάφορα μεγέθη.

2. Τοποθετήστε ράφια ή μικρά τετράφωνα κουτιά το ένα πάνω στο άλλο για να δημιουργήσετε ένα κλιμακωτό τραπέζι με επιφάνειες για οθόνες και φωτισμό.

3. Κρεμάστε στους τοίχους πιάτα: Τα πιάτα σε απρόσμενα χρώματα, μεγέθη, υφές μπορούν να προσθέσουν μια μοντέρνα νότα στο σπίτι σας. Βάλτε το πιο έντονο πιάτο προς το κέντρο και σιγά σιγά χαλαρώστε προς τα έξω την ένταση. Πρέπει να πειραματιστείτε αρκετά εδώ για να δείτε τι ταιριάζει στον χώρο σας.

4. Χρησιμοποιήστε την φύση: Χρησιμοποιήστε πολύχρωμα βότσαλα, κοράλλια, κοχύλια ή οτιδήποτε άλλο βρείτε στη φύση που να σας αρέσει για να “ζεστάνετε” την είσοδο του σπιτιού σας, ή το μπάνιο.

5. Κρεμάστε φωτογραφίες: Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε τα άλμπουμ σας. Επιλέξτε ένα θέμα: γάμους, πάρτι γενεθλίων, διακοπές και βάλτε τις φωτογραφίες σε όμοια πλαίσια. Κρεμάστε τα σε ένα πλέγμα ή μια μακριά γραμμή, και εδώ θα χρειαστεί πειραματισμός.

6. Οι χρωματιστές αποχρώσεις των λαμπτήρων μπορούν να κάνουν μια τολμηρή διακόσμηση. Περιορίστε τα χρώματα σε ένα, ανά δωμάτιο και επιλέξτε απαλές, παστέλ αποχρώσεις σε ουδέτερους τόνους.

7. Τα στοιβαγμένα βιβλία τραβούν το μάτι. Εάν τα ράφια σας δεν είναι αρκετά ψηλά ή αρκετά βαθιά για να χωρέσουν υπερμεγέθη βιβλία, τοποθετήστε τα σε μια επίπεδη επιφάνεια το ένα πάνω στο άλλο.

8. Τα κεριά φαίνονται καλύτερα όταν είναι πολλά μαζί, ιδιαίτερα σε μια ευρύχωρη επιφάνεια, όπως ένα τραπέζι. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια, τόσο μεγαλύτερα θα είναι και τα κεριά. Αν ομαδοποιήσετε τέσσερις ή πέντε πυλώνες διαφορετικού ύψους σε ίδιο χρώμα θα έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

9. Ανεξάρτητα από την εποχή, η κρεβατοκάμαρά σας θα φαίνεται φωτεινή και “ανάλαφρη” όλο το χρόνο αν έχετε μαξιλαροθήκες με λουλούδια. Διαλέξτε μοτίβα με λευκό φόντο για να διατηρήσετε μια αρμονική ισορροπία.

10. Χρησιμοποιήστε τα έπιπλα με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα μια παλιά σας καρέκλα μπορεί να ζήση μια δεύτερη ζωή ως κομοδίνο.

Τέλος θα πρέπει να θυμάστε ότι η διακόσμηση του σπιτιού σας θα πρέπει να είναι εκτός από όμορφη αλλά και λειτουργική. Φροντίστε να τακτοποιήσετε όλα εκείνα τα καλώδια που βρίσκονται στη μέση για να εξασφαλίσετε την καλή λειτουργία των συσκευών σας. Εξειδικευμένοι τεχνικοί 24 ώρες στην Αθήνα μπορούν να σας βοηθήσουν με αυτό αν δεν ξέρετε από που να αρχίσετε.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb