tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συνεδριάζει στην Αλεξάνδρεια το τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

H 1η συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) του Δήμου Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10/05/2024 και ώρα 09:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξάνδρειας στην οδό Εθνικής Αντίστασης 62 επί των ακόλουθων θεμάτων:

1. Την εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας αρμοδιότητάς τους.

2. Την ετοιμότητα του δυναμικού και μέσων για διάθεση προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών στα πλαίσια εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών.

3. Τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

4. Τη διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών , φορέων και οργάνων σε επίπεδο Δήμου για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών.

5. Το συντονισμό σε τοπικό επίπεδο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές στα πλαίσια εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών «ΙΟΛΑΟΣ 2»

6. Την υλοποίηση της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν εκδοθεί από την ΓΓΠΠ.

Καθώς και σε κάθε άλλο θέμα που κρίνεται απαραίτητο για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας είναι το εξής:

  1. Τον Παναγιώτη Γκυρίνη Δήμαρχο, ως Πρόεδρο.
  2. Τον Θωμά Χατζόπουλο, Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος σε περίπτωση απουσίας ή νόμιμου κωλύματος του Προέδρου, τον αναπληρώνει.
  3. Την Αλεξία Μούρνου, Αν. Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας.
  4. Τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ημαθίας.
  5. Τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας.
  6. Τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας.
  7. Τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας.
  8. Τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας.
  9. Την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας.
  10. Τον Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού ή νόμιμο αντικαταστάτη του.
  11. Τον Εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ.
  12. Τον Προϊστάμενο του Δασαρχείου Βέροιας.

Συνάντηση με τους προέδρους

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας τη Μ. Δευτέρα 29/04/2024 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Θωμά Χατζόπουλου με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων για θέματα προετοιμασίας ενόψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζόπουλος αρμόδιος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Αλεξάνδρειας προχωρά στη συγκρότηση ομάδων πυρασφάλειας σε κάθε μια από τις 25 Δημοτικές Κοινότητές του, στα πλαίσια της βέλτιστης δυνατής προετοιμασίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Σε συνέχεια σχετικής επιστολής προς τους Προέδρους, ανέφερε ο κ. Χατζόπουλος ότι μέχρι τις 20/05/2024 πρέπει οι Πρόεδροι να έχουν αποστείλει στο Δήμο καταστάσεις με τα πλήρη στοιχεία των μελών της ομάδας πυρασφάλειας κάθε Κοινότητας. Στις ίδιες καταστάσεις πρέπει να αναφέρονται και τα διαθέσιμα μέσα αντιπυρικής προστασίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Κάθε ομάδα πυρασφάλειας θα συνεργάζεται με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ενώ κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων αντιμετώπισης πυρκαγιών ή φυσικών καταστροφών θα τίθεται στην διάθεση των αρμοδίων αρχών.

Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Αλεξάνδρειας θέλει να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου και εξέφρασε την αισιοδοξία για την συνεργασία με τους Προέδρους επιδιώκοντας τη συνεχή επικοινωνία μαζί τους στην κοινή αυτή προσπάθεια.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

methodos orizontio

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69